A bio paradicsomszószok előállítása Olaszországban

Tudatában vagyunk annak, hogy élelmiszer-feldolgozó és gyártó vállalatként különös felelősséggel tartozunk a jövő generációkért. A társadalmi és környezeti fenntarthatóság fontosabb számunkra a rövid távú profitnál.

A Hügli-történet bepillantást enged a kulisszák mögé: például honnan származnak az ételeinkhez felhasznált összetevők; ki és hogyan dolgozza fel ezeket.

A paradicsom – az alapanyag

Különleges ízű bio paradicsomszószaink napérlelte paradicsomból készülnek. Ezeket a szabadföldi termesztésű növényeket biogazdák nevelik, a „paradicsom övezetként” is ismert olaszországi Piacenza, Parma és Cesena térségében. A piros termés ezen a vidéken különleges minőségű, köszönhetően a talajminőség, a mikroklíma, a napos órák, valamint a csapadék mennyiségének éppen megfelelő arányának. A vetésforgó elvén működő gazdálkodás lehetővé teszi, hogy a talaj tökéletesen regenerálódni tudjon, és a földeket hosszú távon is fenntarthatóan lehessen művelni.
A paradicsomtermesztők jellemzően szövetkezetekbe tömörülnek és a termést a közösen üzemeltetett feldolgozóüzemekbe viszik, ahol sűrítményt, paradicsompürét készítenek belőle, vagy felkockázzák.  Partnereink törekvése, hogy a minőséget, a költségeket és a kínálatot évek óta azonos szinten tartsák. Ez garantálja számunkra a végtermékeink „változatlan” ízét. Mivel telephelyünk nincs messze beszállítóinktól, nincs szükség hosszú szállítási útvonalakra, valamint az Olaszország északi részein található biogazdaságokat is támogatjuk.

A szósz – a termékünk

Így tehát a lehető legfrissebb és természetesebb alapanyagokat használjuk. A paradicsom a szósz legfontosabb összetevője. Ezért különleges figyelmet érdemel. Olyan paradicsomfajtákat használunk fel, melyeket speciálisan azért termesztenek, hogy szószok és más, folyékony paradicsomtermékek készüljenek belőlük. Ezek a bio paradicsomok (paradicsompüré vagy sűrített paradicsomvelő formájában) jelentik a garanciát finom bio szószaink színére, állagára és ízére.
Tapasztalt élelmiszertechnológusok, elkötelezett fejlesztők és szenvedélyes szakácsok kísérletezik ki és kóstolják végig a receptúrákat, mielőtt ezek a vevőinkhez kerülnének véleményezésre. Az összetevők terén nincsenek különlegességek, a finom bio szószok receptúrája azonban természetesen a mi titkunk marad. „Fatto in Italia – buon appetito